cateringCzęsto spotykamy się z pojęciem cateringu, ale co tak naprawdę rozumie się pod tym słowem, na co można liczyć w ramach usługi? Dobry catering to nic innego jak obsługa gastronomiczna różnego rodzaju imprez, przyjęć, konferencji czy bankietów. Zakres usług coraz częściej rozszerza się na żywienie zbiorowe, posiłki w szkołach czy miejscach pracy. Istotną kwestią jest fakt, że przygotowanie posiłków odbywa się poza siedzibą, lokalem, miejscem zamieszkania klienta.

Obsługa w wyznaczonym miejscu

Zaletą tego rozwiązania jest to, że usługa jest wykonywana przez restaurację w dowolnie wskazanym przez klienta miejscu. Zleceniobiorca zapewnia we własnym zakresie zaplecze, niezbędne materiały oraz transport. Oczywiście istnieje również możliwość osobistego odbioru zamówienia. Dania zazwyczaj dobierane są pod oczekiwania zamawiającego, można również uwzględnić porę roku i skorzystać z sezonowych produktów.

W ramach usługi

Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów możliwe jest również wynajęcie osób do obsługi przyjęcia w wybranej lokalizacji – w domu, biurze, na wynajętej sali. W takich sytuacjach w zależności od ilości zaproszonych gości można zatrudnić kelnerów do wydawania dań w formie bufetu. Dodatkowym atutem korzystania z tego typu usług będzie możliwość udekorowania sali  lub jeżeli jest potrzeba, to można skorzystać z oferty przywiezienia stołów. W zasadzie nie ma większych ograniczeń. Wszelkie propozycje należy otwarcie przedyskutować z obsługą lokalu.

Dobry catering